Η παραγωγή

Διασφάλιση ποιότητας και απόδοσης

Διαδικασία ελαιοποίησης

Εγγυάται ένα εξαιρετικό προϊόν που συνδυάζει παράδοση και γευστική απόλαυση.

Asset 7
Συγκομιδή

Η διαδικασία συγκομιδής των ελαιόκαρπων είναι το πρώτο βήμα στην παραγωγή ελαιόλαδου. Αφού φτάσει η παραγωγή στο ελαιοτριβείο, αναλαμβάνουμε τον ρόλο μας.

bubble-bubbles-washing-cleaning-soap-svgrepo-com 1
Καθαρισμός

Οι ελιές περνούν από το πλυντήριο ελαιόκαρπου, όπου αφαιρούνται τα φύλλα και τα ξένα σώματα. Έπειτα, πλένονται προσεκτικά προτού προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο.

color-swatch-svgrepo-com 1
Άλεση

Ο καρπός αλέθεται και γίνεται μια ομοιογενής πάστα.

cloud-snow-svgrepo-com 1
Μάλαξη

Η πάστα της ελιάς αναδεύεται αργά για την απομόνωση του ελαιολάδου από την ελαιομάζα. Η διαδικασία αυτή συνδέεται με τη συγχώνευση των σταγονών ελαιολάδου και την απομόνωσή τους από τα υπόλοιπα υλικά.

Άλεσμα
Φυγοκέντρηση

Ο πολτοποιημένος καρπός με τη μέθοδο της φυγοκέντρησης (σε εμάς γίνεται με το πλέον εξελιγμένο DECANTER της ANDRITZ) διαχωρίζεται σε λάδι και πυρήνα (το υπόλοιπο στερεό υποπροϊόν).

olive-2-svgrepo-com 1
Τελικό αποτέλεσμα

Ο χυμός της ελιάς περνάει από τα φίλτρα ή διαχωριστήρες και πάλι με τη φυγοκέντρηση παίρνουμε το καθαρό λάδι.